• sanatsal tasarım
  • 3D modelleme
  • özel tasarım
  • uygulamalar

BİYOGRAFİ
Nilay Gündüz Kimdir ?

Sanat hayatına 9 yaşında tiyatro oyunculuğu ile başladı. Altı yıl süren oyunculuk döneminden sonra Musiki korosunda solist olarak bir kaç yıl devam etti. Tahsil hayatına liseden sonra devam etmedi. Yasadığı yoğun hayat okul ortamından onu soyutlamış iş ve sanat hayatının ortasına atmıştı.  Ancak yaptığı işlerden tatmin olamıyordu. Arayışı devam  ederken kendini daha üretken bir alanda  daha iyi ifade edebileceği bir sanat dalına atıldı... 2004 yıllında geçirdiği bir böbrek ameliyatı  panik atak rahatsızlığını tetiklemiş ve kendini aylarca eve hapsetmişti. Bu süre resim yapmak için çok verimli bir süreçti. 

Ancak elinde yeterince resim malzemesi yoktu. Resimlerini tamamlamak için atık objeleri değerlendirdi.. Bu tekniğin kendisini ifade anlamında tamamladığını farkedince çalışmalarına bu tarzla devam etti. Ev ortamına uygun olmayan bu sanat , biriken eserleri  ve daha fazla üretmek istediği için 2005 yılında ilk  atölyesini açtı.. Çalıştığı sıra dışı çalışmalar kısa zamanda ilgi görmeye başladı.  En çok markaların ve üretici firmaların kendi ürünleriyle yapmış olduğu tasarımlar ilgi çekiyor ve yoğun talepler görüyordu.  Markalarla çalışmak ufkunu , bilgi ve teknik anlamında sanatçıyı daha da ilerletiyordu.

Aynı zamanda küçük yasta  ün ve ünvan kazandırdı.  Tasarımları soyut olsada anlatımı iyi ifade edebilme yeteneğine sahipti. Nilay için Sanat sınırı olmayan bir kavramdı.  Herşeyden birşey yapılabilir ve her hikayeyi konu alabilirdi. Bu nedenle kendine özgü bu tekniğin ismini Nilayen sanatı diye adlandırmışlardı.  Ilginç olan  bir durum vardı ki ;isminin  "birleştirici- birleşim noktası " anlamına gelmesiydi. " en" ise sınırsız anlamına geliyor.  Sanatıyla isminin anlamı birbirini tamamlamıştı.  2008 yılından itibaren herkes böyle anmıştı. 

Markalarla çalışması ona hep yön vermişti.  Işte fıstık kabukları hikayesi de böyle oldu. 2007 yılında fıstık işletmecisinin Atatürk portresini talep etmesi  bir başlangıç oldu . Fıstığı tanıması uzun zaman aldı. 2008 yılında babasını kaybeden sanatçı acı sürecini  bu eserle atlattı. 2009 yılında uluslar arası bir fuar onu gündeme manşetlerle taşıdı.  Kabuklarla bu kadar uzun süre geçiren Nilay ; " bu kentimin sembolü " diyerek daha çok projeler geliştirdi. 21. Yüzyılda kentine yeni bir sanat tarzını kazandırmıştı. Tasarladığı çılgın projeler  sayesinde hızla sanatını duyurmuş ve sevdirmişti. 

Yaptığı çılgın projeler; woswos araba , minibüs, ve gelinlikle kendini iyice benimsetmişti. Arge çalışmaları sırasında kullanılabilir ev aksesuarlarında  yeni bir tarz ortaya koydu. Bunu ise bir markaya dönüştürdü. Markası ve sanatıyla bir cok sosyal sorumluluk projelere de destek veren sanatçı daha ilerisi için çalışmalarına devam ediyor...